Europaudvalget 2000-01
EUU Alm.del Bilag 58
Offentligt
1464468_0001.png
Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl
Europaudvalget
(Alm. del - bilag 58)
landbrugsministerråd
(Offentligt)
Medlemmerne af FolketingetsEuropaudvalg og deres
stedfortrædere
Bilag Journalnummer
Kontor
1
400.C.2-0
EU-sekr.
11. oktober 2000
Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Fødevareministeriets notat om forslag til Kommissionens
forordning om ændring af Kommissionens forordning nr. 194/97 af 31. januar 1997 om fastsættelse af grænseværdier for
bestemte forurenende stoffer i levnedsmidler.
Dokument SANCO/0453/00-rev. 4.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
1. afdeling, 2. kontor
J.nr.: 1997-4833-0008
Den 10. oktober 2000
MOE
LFM 0437
NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1464468_0002.png
om forslag til Kommissionens forordning om ændring af Kommissionens forordning nr. 194/97 af 31. januar 1997 om
fastsættelse af grænseværdier for bestemte forurenende stoffer i levnedsmidler
Dokument SANCO/0453/00-rev. 4
Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Levnedsmiddelkomité den 18.-19. oktober.
Forslaget behandles i en III b-procedure. Hvis der er kvalificeret flertal, udsteder Kommissionen forordningen. Opnås der
ikke kvalificeret flertal, forelægger Kommissionen sagen for Rådet, der kan forkaste forslaget med simpelt flertal eller kan
vedtage forslaget uændret med kvalificeret flertal eller ændre det med enstemmighed. Handler Rådet ikke inden for en frist på
højst tre måneder, kan Kommissionen udstede forordningen.
Forslagets formål er at begrænse indholdet af ochratoksin A i de omhandlede produkter ved at fastlægge grænseværdier.
Ochratoksin A er et naturligt giftstof, som kan dannes af skimmelsvampe, som vokser på fødevarer. Forslaget indeholder
grænseværdier for tørrede druer på 10 µg/kg (mikrogram), på 5 µg/kg for kerner af korn (inkl. ris og boghvede) og 3 µg/kg
for afledte kornprodukter.
De foreslåede grænseværdier for korn og kornprodukter er lavere end de eksisterende danske grænseværdier, mens
grænseværdien for tørrede druer skønnes at ville kunne lede til overskridelser af det toksikologisk acceptable indtag
specielt for børn. Samlet skønnes forslaget at ville forringe beskyttelsesniveauet.
Regeringen agter på denne baggrund at stemme imod forslaget, med mindre grænseværdien for indhold af ochratoksin A i
tørrede druer udgår eller lægges på et niveau, hvor risikoen for overskridelser af det toksikologisk acceptable indtag mindskes.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Fødevaredirektoratet FAO2 / 1. afdeling, 2. kontor
J.nr.: 1997-4833-0008
Den 10. oktober 2000
BTH/MOE
LFM 0437
AKTUELT NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG
om forslag til Kommissionens forordning om ændring af Kommissionens forordning nr. 194/97 af 31. januar 1997 om
fastsættelse af grænseværdier for bestemte forurenende stoffer i levnedsmidler
Dokument SANCO/0453/00-rev. 3
Resumé
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1464468_0003.png
Forslaget vedrører grænseværdier for det naturlige giftstof Ochratoksin A, som dannes af skimmelsvampe, f.eks. i
kornprodukter, der ikke tilstrækkeligt hurtigt tørres. Der fastsættes en grænseværdi på 5 µg/kg (mikrogram) for kerner (inkl.
ris og boghvede) og 3 µg/kg for afledte kornprodukter. Der fastsættes endvidere en grænseværdi på 10 µg/kg for tørrede
druer.
De foreslåede grænseværdier for korn og kornprodukter er på niveau med eller lavere end de eksisterende danske
grænseværdier. For så vidt angår den foreslåede grænseværdi for tørrede druer, vil denne meget let resultere i en overskridelse
af det toksikologisk acceptable indtag. Forslaget skønnes derfor samlet set at forringe beskyttelsesniveauet.
Baggrund
Kommissionen har den 3. maj 2000 fremsendt revideret forslag til Kommissionens forordning om ændring af
Kommissionens forordning nr. 194/97 af 31. januar 1997 om fastsættelse af grænseværdier for bestemte forurenende
stoffer i levnedsmidler.
Forslaget er fremsat med hjemmel i artikel 2, stk. 3, i Rådets forordning nr. 315/93 af 8. februar 1993 om
fællesskabsprocedurer for forurenende stoffer i levnedsmidler.
Forslaget behandles i en III b-procedure i Den Stående Komite for Levnedsmidler. Hvis der er kvalificeret flertal,
udsteder Kommissionen forordningen. Opnås der ikke kvalificeret flertal, forelægger Kommissionen sagen for Rådet,
der kan forkaste forslaget med simpelt flertal eller kan vedtage forslaget uændret med kvalificeret flertal eller ændre det
med enstemmighed. Handler Rådet ikke inden for en frist på højst tre måneder, k an Kommissionen udstede
forordningen.
Nærheds- og proportionalitetsprincippet
Kommissionen har ikke redegjort for nærheds- og
gennemførelsesbestemmelser til en allerede vedtaget retsakt.
proportionalitetsprincippet,
da
der
er
tale
om
Kommissionen anfører, at harmoniserede grænseværdier er nødvendige af hensyn til samhandelen, da nogle
medlemsstater allerede har fastsat eller planlægger at fastsætte grænseværdier, og henviser endvidere til beskyttelse af
forbrugerne.
Formål og indhold
Ochratoksin A er et naturligt giftstof, som kan dannes af skimmelsvampe, som vokser på fødevarer. Ochratoksin A i
korn dannes fortrinsvis efter høst, hvis kornet ikke tørres hurtigt og effektivt nok, og det kan være et problem, især efter
fugtige og kølige somre. Andre afgrøder - herunder tørrede druer - kan også indeholde ochratoksin A.
Forslagets formål er at begrænse indholdet af ochratoksin A i de omhandlede produkter ved at fastlægge grænseværdier.
Forslaget indeholder grænseværdier på 5 µg/kg (mikrogram) for kerner (inkl. ris og boghvede) og 3 µg/kg for afledte
kornprodukter. Den dobbelte grænseværdi er begrundet i, at der oftest findes højere indhold af ochratoksin A i
skaldelene af kornet end i kernerne. Som noget nyt fastlægges for tø ;rrede druer en grænseværdi på 10 µg/kg.
Det anføres desuden i forslaget, at det inden 31. december 2002 skal overvejes at lave grænseværdier for ochratoksin A i
kaffe, vin, øl, druesaft, kakao og krydderier, og at medlemsstaterne med hjemmel i kontaminantforordningen har
mulighed for at gribe ind overfor for høje ochratoksinindhold i disse produkter, selv om der ikke er nogen grænseværdi.
Udtalelser
Europa-Parlamentet skal ikke udtale sig.
Gældende dansk ret
Danmark har i dag en grænseværdi på 5 µg/kg for ochratoksin A i korn og kornprodukter, som fremgår af
bekendtgørelse nr. 57 af 22. januar 1999 (forureningsbekendtgørelsen).
Danmark har ingen specifik grænseværdi for ochratoksin A. Fund af andre fødevarer end korn og kornprodukter med
indhold af ochratoksin A vil derfor skulle vurderes efter fødevarelovens § 7, stk. 2, hvorefter fødevarer ikke må
omsættes, hvis de er utjenlige til menneskeføde.
Konsekvenser
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1464468_0004.png
Forslagene vurderes ikke at få statsfinansielle eller samfundsøkonomiske konsekvenser.
Hvis forslaget vedtages, vil forordningen være direkte gældende i Danmark.
En gennemførelse af forslaget vil medføre, at grænseværdien for ochratoksin A i kerner (råvarer) vil være uændret, mens
grænsen for kornprodukter sænkes fra 5 µg/kg til 3 µg/kg. Den foreslåede grænseværdi for tørrede druer vil meget let
indebære en overskridelse af det toksikologisk acceptable indtag. Forslaget skønnes derfor samlet set at forringe
beskyttelsesniveauet.
Høring
Det tidligere forslag har i medfør af fødevarelovens § 6 været sendt i høring til en bred kreds af organisationer og
myndigheder.
Fødevareindustrien, Foreningen af Danske Handelsmøller og Bryggeriforeningen
er af den opfattelse, at
maksimumindholdet af ochratoksin A på råvareniveau og i forarbejdede fødevarer bør fastlægges ud fra de indgående
råmaterialer. Det begrundes med, at grænseværdien på 3 µg/kg for forarbejdede produkter i langt de fleste tilfælde vil
betyde, at råvaren også skal leve op til dette krav, hvil ket de nævnte organisationer ikke finder, at der er belæg for. Der
ønskes i stedet én grænseværdi på 5 µg/kg for både korn og kornprodukter.
Forbrugerrådet
har ingen bemærkninger til forslaget.
Forslaget har desuden været i høring i Det Rådgivende Fødevareudvalg.
Økonomaforeningen
og
SiD
har givet udtryk for, at man støtter forslaget.
Fødevareindustrien
og
Foreningen af
Danske Handelsmøller gentager deres opfattelse af, at maksimumindholdet af ochratoksin A på råvareniveau og i
forarbejdede fødevarer bør fastlægges ud fra de indgående råmaterialer. Landbrugsraadet meddeler, at man kan
støtte, at grænseværdien på 5 µg/kg for r&ar ing;varerne fastsættes på niveau med de gældende danske
grænseværdier. Landbrugsraadet
har ikke været i stand til at kommentere grænseværdien på 3 µg/kg for de
forarbejdede produkter.
FDB
kan tilslutte sig ændringerne, men finder det dog betænkeligt, at råkaffe og instantkaffe p.t.
ikke er omfattet af bestemmelserne.
Det reviderede forslag har været i fornyet høring i Det Rådgivende Fødevareudvalg.
Forbrugerrådet
bemærker, at man fortsat støtter en grænseværdi som i forslaget for indholdet af ochratoksin A i
kornprodukter. Derimod finder Forbrugerrådet, at en grænseværdi på 10 µg/kg for tørrede druer vil lede til overskridelser
af ADI for børn. På den baggrund finder Forbrugerrådet ikke at man bør stemme for forslaget.
Økonomaforeningen
tilkendegiver samme forbehold i forhold til grænseværdien for tørrede druer.
Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg
Forslaget har ikke tidligere været forelagt Folketingets Europaudvalg.
Grundnotat og notat om det tidligere forslag blev fremsendt henholdsvis den 13. juni 2000 og den 16. juni 2000.