Vi har jo behandlet - jeg skulle ikke sige »vi« - froslaget før, og jeg vil også henvise til fru Anne Baastrups ordførertale, dengang forslaget sidst blev behandlet, og vil kun knytte nogle få bemærkninger til det i øvrigt.
I fru Anne Baastrups førstebehandlingsindlæg blev der også rejst en række af de problemer, der er i forhold til et regelsæt som det, der lægges op til her. Jeg vil nævne et par af dem her og også bede om, at vi får nogle præciseringer, og jeg vil også stille et enkelt spørgsmål. Med hensyn til hele spørgsmålet omkring fingeraftryk, som det jo også fremgår der har været en række kritiske bemærkninger om i en række høringssvar, vil jeg gerne, at vi
i udvalgsarbejdet gennemgår nogle af de kritiske bemærkninger og også de svar, som er givet fra Integrationsministeriet, sådan at nogle af de indvendinger, der har været rejst, og som jeg godt kan følge et langt stykke hen ad vejen, bliver fjernet, ved at vi får nogle præciseringer ind i det beretningspapir, der bliver skrevet. Det andet er knyttet til den bestemmelse om, at andre end Rigspolitichefen kan videregive oplysninger. Det er præciseret i svarene, at det er Datatilsynet, der fører tilsyn med det her. Det er også præciseret, at man skal indhente en udtalelse fra Datatilsynet, hvis andre end Rigspolitichefen skal videregive oplysningerne. Jeg synes selv, det er et ganske kritisk punkt, og jeg er faktisk ikke tryg ved det, ministeren har svaret indtil nu på det her punkt. Så jeg vil anmode om, at vi får en drøftelse i udvalget om, hvordan vi kan få en større sikkerhed. F.eks. bør Folketinget vel vide, om andre end Rigspolitichefen kommer til at viderebringe de her oplysninger. Det er jo ikke pjatværk, og når man laver nogle regler som de her, som er ganske restriktive, og som jeg også mener er nødvendige på mange måder - det er også nødvendigt, at vi arbejder sammen om dem i Europa - skal vi jo være meget opmærksomme på, at nogle af de bestemmelser ikke kan misbruges, og at der overhovedet ingen risiko er for det. Derfor rejser jeg i hvert fald den problemstilling og vil gerne have, at vi på en anden måde, end det er oplyst indtil nu, får sikkerhed for, at man ikke bare kan viderebringe oplysningerne, og at andre instanser ikke bare kan viderebringe oplysningerne. Jeg synes faktisk, det er noget, Folketinget skal inddrages i. Jeg synes ikke, det er noget, ministeren bare kan gøre ved en henvendelse til Datatilsynet. Så vil jeg sådan overordnet sige, at vi jo er nødt til i Europa at få koordineret vores indsats her, hvor vi har fælles problemer i tilknytning til flygtninge, og det her er en af de ting, man er kommet langt med. Derfor vil jeg så anbefale, at SF siger ja til en aftale, men vi skal have præciseret nogle ting, og jeg vil gerne have sikkerhed for, at man ikke bare lader den ret til at videregive oplysninger gå videre til andre, uden at Folketinget er inddraget.