Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 85 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

”Kan kommuner, der modtager puljemærkede penge eller andre midler, der er beregnet på serviceforbedringer på ældreområdet, samtidig skære ned på andre udgifter til ældreområdet?”

 

Svar:

Følgende indgår i aftalen om kommunernes økonomi for 2007:

 

”Regeringen og KL er enige om, at ældre skal have gode og værdige forhold og modtage den pleje, de har behov for. Det er vigtigt, at de ældre oplever kontinuitet i ældreplejen og motiverede medarbejdere.

 

Regeringen har afsat en pulje på 500 mio. kr. til ældreområdet. Regeringen vil søge tilslutning til, at puljen anvendes til et permanent løft på ældreområdet med henblik på, at midlerne kan indgå i kommunernes plan- og budgetlægning. Regeringen og KL er endvidere enige om, at der i efteråret 2006 opstilles forslag til kriterier for udmøntningen af midlerne. Der nedsættes en fælles arbejdsgruppe herom.

 

Arbejdsgruppen skal endvidere fremlægge forslag til, hvordan der kan følges op på anvendelsen af midlerne samt opstille forslag til kvalitetsmål og dokumentation, således at der skabes større gennemsigtighed om indsatsen på ældreområdet. Et centralt indsatsområde er for eksempel nedbringelse af personalets sygefravær. Det fælles dokumentationsprojekt på ældreområdet skal medvirke til, at der i 2007 er klar og dækkende dokumentation af indsatsen.”

 

Der er således endnu ikke taget stilling til kriterierne for udmøntningen af midlerne.