J.nr. 249-00001

Ref.

Den 13. september 2006

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg vedrørende udkast til Kommissionens beslutning om anvendelse af det ozonlagsnedbrydende stof methylbromid til kritiske anvendelser (anvendelser, hvor der ikke findes anvendelige alternativer) – for Grækenland.

 

Kommissionen fremsendte den 23. august ovennævnte forslag, som er sat til afstemning ved skriftlig procedure i komiteen med frist den 15. september.

 

I  december 2005 blev der ved komitéprocedure vedtaget en Kommissionsbeslutning om tildeling af kvoter til medlemsstaterne til såkaldt ”kritiske anvendelser ” af methybromid.  Danmark stemte for denne beslutning, idet mængden af methylbromid til kritiske anvendelser samlet set var reduceret betydeligt i EU i forhold til foregående år, og da det af Kommissionens konsulenter var vurderet at der ikke var alternative stoffer til de pågældende anvendelser.

 

Dette forslag til beslutning omhandler ansøgning fra Grækenland, som ikke overholdt ansøgningsfristen i forbindelse med Kommissionens tidligere beslutning. Forslaget er ikke ledsaget af dokumentation, der viser til hvilke anvendelser Grækenland ønsker dispensation eller om der for de pågældende anvendelser findes mulige alternativer.

 

Forslaget har ikke indflydelse på beskyttelsesniveauet.

 

Regeringen agter at lægge afgørende vægt på at der fremlægges dokumentation for, at der ikke til de søgte anvendelser findes egnede alternativer. Hvis dette ikke kan dokumenteres tilfredsstillende vil Danmark stemme imod.