Dato:

20. marts 2006

Kontor:

Udlændingelovskontoret

J.nr.:

2005/4000-65

Sagsbeh.:

SWE

Fil-navn:

FT-spm/IU-spm/L 128/nr.

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 8 ad L 128 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 6. marts 2006.

Spørgsmål:

”Mener ministeren, at flygtningekonventionen ikke giver flygtninge, som opholder sig i Danmark andre rettigheder end retten til ikke at blive hjemsendt?”

 

Svar:

Nej. Det følger af flygtningekonventionen, at en udlænding med opholdstilladelse som flygtning i Danmark skal have mindst samme rettigheder som danske statsborgere i relation til bl.a. uddannelse, fattighjælp og understøttelse.

 

Med hensyn til bl.a. adgang til arbejdsmarkedet og bolig følger det af flygtningekonventionen, at udlændinge med opholdstilladelse som flygtning i Danmark skal have mindst samme rettigheder som andre udlændinge med lovligt ophold her i landet. 

 

Noget andet er udlændinge, der har haft opholdstilladelse som flygtning, men som følge af dom for kriminalitet er på såkaldt tålt ophold. Disse har ikke samme rettigheder som flygtninge med lovligt ophold i Danmark. Der kan henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 9 ad L 128.