Lovforslag nr. L 187 om tilskud til distribution af dagblade

 

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

Af kulturministeren, [tiltrådt af udvalget]

 

Til § 9

1) Stk. 1 affattes således:

    ”Fordelingsudvalget består af en formand og 4 medlemmer, som beskikkes af kulturministeren. Ingen af udvalgets medlemmer må være repræsentanter for eller ansatte i, eller have væsentlige personlige, herunder økonomiske, interesser i enkelte bladhuse eller distributionsselskaber. Udvalget beskikkes for 4 år ad gangen.”  

 

2) Efter stk. 5 indsættes som nyt stykke:

    ”Stk. 6. Ét medlem beskikkes efter indstilling af Dansk Fagpresse.”   

 

B e m  æ r k n i n g e r

 

Til nr. 1

 

Ændringsforslaget fremsættes under hensyn til et ønske om at tilvejebringe størst mulig overensstemmelse mellem det fordelingsudvalg, der i henhold til lov nr. 271 af 30. marts 2006 skal træffe afgørelse om distributionstilskud til udgivere af dagbladslignende publikationer, og fordelingsudvalget i nærværende lovforslag, der skal træffe afgørelse om om distributionstilskud til udgivere af dagblade.

 

Endvidere tilføjes det af habilitetshensyn, at fordelingsudvalgets medlemmer ikke må have personlige relationer til distributionsselskaber. 

 

Til nr. 2.

 

Tilføjelsen af et medlem, der beskikkes efter indstilling fra Dansk Fagpresse, vil fremme det ønske, som er  nævnt i bemærkningerne til nr. 1, om øget overensstemmelse mellem fordelingsudvalget for dagbladslignende publikationer og dette lovforslags fordelingsudvalg for dagblade.