Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

10. maj 2006

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 2 (L 187 - bilag 3), Forslag til lov om tilskud til distribution af dagblade, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 3. maj 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 2

(L 187 – bilag 3), Forslag til lov om tilskud til distribution af dagblade

Skrivelse af 3. maj 2006

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 2:

 

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 2. maj 2006 fra Dansk Fagpresse, jf. L 187 – bilag 3.

 

Svar:

Dansk Fagpresse anfører i sin henvendelse, at de to fordelingsudvalg, der skal træffe afgørelse om støtte til henholdsvis dagbladslignende publikationer, jf. Lov nr. 271 af 31. marts 2006, og til egentlige dagblade efter det foreliggende lovforslag, bør være identiske - eventuelt med tilføjelse af et medlem med særlig driftsøkonomisk ekspertise i fordelingsudvalget for støtte til dagblade.

 

I forbindelse med sammensætningen af de to udvalg har ministeriet lagt vægt på, at udvalgene skal være effektive og beslutningsdygtige. Dette sætter en grænse for udvalgets størrelse.

 

Ved sammensætningen af fordelingsudvalget for dagbladsordningen er det centralt, at den nødvendige faglige ekspertise er repræsenteret. Derfor foreslås det i lovforslaget, at udvalget består af dels en generelt mediesagkyndig formand, der skal være jurist, to medlemmer med dagbladsekspertise udpeget af henholdsvis Dansk Journalistforbund og Danske Dagblades Forening, og et medlem med driftsøkonomisk ekspertise.  Sidstnævnte medlem er påkrævet, da udvalget eksempelvis skal vurdere driftsøkonomiske forretningsplaner, hvilket ikke er tilfældet i ordningen for dagbladslignende publikationer. 

 

For ikke desto mindre at skabe grundlag for en hensigtsmæssig ensartet praksis for de to fordelingsudvalg vil ministeriet i forbindelse med nedsættelse af udvalgene bestræbe sig på, at formanden for de to udvalg bliver den samme.

 

Med henblik på yderligere at sikre en ensartet praksis for de to fordelingsudvalg vil jeg endvidere være indstillet på at fremsætte et ændringsforslag til lovforslaget, således at Dansk Fagpresse også vil blive repræsenteret i fordelingsudvalget for støtte til dagblade.