Folketingets Erhvervsudvalg

Folketinget, Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

28. februar 2006

 

 

 

 

 

Vedr. Lovforslag om lempelse af administrative byrder

 

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer FSR og Foreningen Registrerede Revisorer FRR skal hermed anmode Folketingets Erhvervsudvalg om foretræde i forbindelse med lovforslagene om lempelse af administrative byrder (L 50 og L 51).

 

Begge organisationer har gennem lang tid været kritiske over for forslaget om at lempe revisionspligten. Vi har gennem omfattende og dybtgående høringssvar givet udtryk for de betænkeligheder, som vi nærer i denne forbindelse. Vi vil ikke lægge skjul på, at vi fortsat er bekymrede over en eventuel ophævelse af revisionspligten.

 

Vi mener også, at der er behov for en afklaring af en eventuel evaluering, såfremt man lemper revisionspligten. Vi finder det for eksempel afgørende, at revisionen af en eventuel kommende lov rent tidsmæssigt først bør ske efter, at en ordning har været gældende igennem så lang tid, at man kan foretage en reel bedømmelse af konsekvenserne. Det fører efter vores opfattelse frem til, at loven bør være en forsøgsordning, der gælder frem til 2010/11.

 

Herudover bør der ske en klar præcisering i skattekontrolloven, så det fremstår klart, hvilke ekstra kontroller SKAT agter at sætte iværk over for selskaber, der fravælger revision.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

                                                                                      

 

Jens Røder                                                                     Mogens Olsen

Formand for Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, FSR   Formand for Foreningen Registrerede Revisorer FRR