Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af L 113 Forslag til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv (Inddragelse af forældre i vejledningen af de 15-17-årige) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 15. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 14:

”Hvilke ændringer påtænker ministeren vedrørende kommende forslag til forbedringer af den samlede vejledningsindsats, jf. L 113 - svar på spørgsmål 11, hvornår kommer ministeren med disse forslag, og er der tale om ændringer i forhold til den gældende vejledningsreform, som blev igangsat for halvandet år siden?”

 

Svar:

I mit svar på spørgsmål 11 omtalte jeg ”kommende forslag til forbedringer af den samlede vejledningsindsats”. Hermed henviste jeg primært til de initiativer inden for vejledningsområdet, der kan forventes som led i regeringens strategi for Danmark i den globale økonomi. Strategien indeholder en række initiativer, hvoraf flere omhandler uddannelses- og erhvervsvejledning af børn og unge.

 

Allerede ved vejledningsreformens igangsættelse for halvandet år siden, var det bestemt, at loven skulle tages op til revision i folketingsåret 2007-08. Som baggrund for den kommende revision gennemføres i 2006 en evaluering af reformen, som ligeledes kan give anledning til at fremsætte forslag til ændringer af vejledningen af børn og unge.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder