Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af L113 Forslag til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv (Inddragelse af forældre i vejledningen af de 15-17-årige) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 15. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 15:

”Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål 12 oplyse, hvorfor lovforslaget kun skal give tilbud om almen vejledning til forældrene og ikke tilbud om individuel vejledning?”

 

Svar:

L 113 rummer dels et forslag om almen orientering af forældre til unge i alderen fra 15 til 18 år, dels forslag om at kommunalbestyrelsen skal sørge for aktiv inddragelse af forældrene i den vejledning, som unge under 18 år, der har opfyldt undervisningspligten, modtager hos Ungdommens Uddannelsesvejledning.

 

Forældrene vil således efter forslaget blive inddraget i deres barns uddannelsesplanlægning. Forslaget rummer derimod ikke bestemmelser, der sigter mod vejledning af forældrene om deres barns uddannelses- og erhvervsvalg, uden den unges egen deltagelse i vejledningen. Baggrunden herfor er, at det ikke vil være formålstjenligt at gennemføre vejledningsaktiviteter, der vedrører et ungt menneskes fremtid, uden at vedkommende selv deltager.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder