Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 113) Forslag til Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv (Inddragelse af forældre i vejledningen af de 15-17-årige) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 6. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 8:

”Hvilke ændringsforslag vedrørende en mere ambitiøs og forpligtende vejledningsindsats overvejer ministeren at stille, jf. ministerens tilkendegivelser herom under 1. behandlingen af lovforslaget?”

 

Svar:

Nærværende lovforslag er en udmøntning af et af initiativerne i regeringens integrationsplan og har inddragelse af forældrene i vejledningen af de 15-17-årige som sit primære sigte. Forslaget er, som det også blev nævnt under 1. behandlingen, et første skridt på vejen til en forbedring af den samlede vejledningsindsats. Yderligere skridt mod en forbedret vejledningsindsats kan blandt andet forventes at ske i forbindelse med en række initiativer, som har til formål at understøtte regeringens mål om, at mindst 95% af en ungdomsårgang i 2015 skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Set i lyset heraf mener jeg ikke, det vil være hensigtsmæssigt at anvende dette lovforslag som anledning til yderligere ændringer. Jeg henviser desuden til svaret på spørgsmål 11.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder