Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

10. maj 2006

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 1 (L 187 - bilag    ), Forslag til lov om tilskud til distribution af dagblade, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 27. april 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 1

(L 187 - bilag   ), Forslag til lov om tilskud til distribution af dagblade

Skrivelse af 27. april 2006

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 1:

 

Vil ministeren redegøre for, på hvilke punkter lovforslaget ikke følger anbefalingerne fra udvalget vedørende tilskud til distribution af dagblade og begrundelserne herfor?

 

Svar:

 

Lovforslaget følger i alt væsentligt anbefalingerne fra ”Rapport om tilskud til befordring af dagblade”. Under arbejdet med forslaget er der dog foretaget enkelte mindre justeringer.

 

Således anbefalede rapporten eksempelvis, at en udgiver skulle kunne få dækket op til 90 % af sine distributionsudgifter. Denne overgrænse har vi nedsat til 85 %, primært af hensyn til at øge incitamentet for den enkelte udgiver til at vælge den mest pris-effektive distributionsløsning.

 

Herudover er der foretaget en teknisk justering af en del af dagbladsdefinitionen. Rapporten fokuserede på aktuelt nyhedsstof, mens lovforslaget – ligesom i ordningen om støtte til dagbladslignende publikationer – fokuserer på det redaktionelle stof, idet dette kan opgøres efter objektive kriterier, nemlig som det stof, der ikke er annoncer. 

 

Endelig var det anbefalet i rapporten, at tilsagn om tilskud fra supplementsordningen skulle kunne gives for op til 3 Ã¥r. Denne anbefaling er ikke fulgt i lovforslaget af hensyn til, at nye blade kan komme til efter ordningens ikrafttræden, og at puljen hermed af administrative grunde mÃ¥ fordeles én gang Ã¥rligt.Â