Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 49 af 24. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 49:

 

          ”Ministerens kommentarer udbedes til vedlagte åbne brev af 11/11-05 fra Den Nordatlantiske Gruppe til statsministeren angående beredskab mod terror og sikring af retssikkerheden i Grønland og Færøerne.”

 

Svar:

 

I det nævnte brev rejses der spørgsmål om inddragelse af de grønlandske og færøske hjemmestyremyndigheder i forbindelse med udarbejdelsen af den tværministerielle arbejdsgruppes rapport om det danske samfunds indsats og beredskab mod terror.

 

I den anledning kan det oplyses, at Statsministeriet løbende har orienteret de to landsstyrer om regeringens initiativer på området.

 

Statsministeriet har således orienteret landsstyrerne i forbindelse med arbejdsgruppens nedsættelse. Endvidere har Statsministeriet orienteret landsstyrerne om arbejdsgruppens rapport og om regeringens handlingsplan. Herudover har statsministeren skriftligt tilkendegivet over for lagmanden og landsstyreformanden, at regeringen vil tage initiativ til en drøftelse mellem færøske, grønlandske og danske myndigheder, såfremt det på baggrund af de konkrete initiativer vurderes at være relevant.

 

Det kan i den forbindelse oplyses, at der for tiden gennemføres en nærmere undersøgelse og vurdering af, om udmøntningen af handlingsplanen vil være relevant for eller berøre Færøerne og Grønland. Herefter vil regeringen og landsstyrerne have det nødvendige grundlag for en eventuel drøftelse.