Notat

 

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 4 af 11. september 2006, L237 - § 7 Spørgsmål 4

Spørgsmål:
”De i forbindelse med aftaler om flerårige bevillingsløft til hhv. politiet, forsvaret og Det Kongelige Teater og Kapel blev finansieret i forbindelse med de indgåede aftaler. Det ønskes specificeret, hvilke dele af finansieringen, der havde karakter af éngangsindtægter.”

Svar:
Vedrørende politiet

Den nugældende flerårsaftale for politiet indgår som en delaftale i ”Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om: Finansloven for 2004 (8. november 2003)”, på linje med en række andre aftaler mellem de to parter. Flerårsaftalen for politiet blev i forlængelse heraf finansieret som en del af den samlede finanslovaftale. Og der blev derfor ikke indgået en særskilt aftale om finansieringen af flerårsaftalen for politiet.

Vedrørende forsvaret

 

Der blev ikke aftalt eksplicitte engangsindtægter til finansieringen af forsvarsforliget. Det blev dog aftalt vedrørende de direkte omstillingsudgifter, at "forsvaret efter sædvanlig forelæggelse for bevillingsmyndighederne kan anvende indtægter fra afhændelse af ejendomme som følge af flytning af myndigheder og enheder til direkte relaterede anlægsudgifter eller erhvervelse af ejendomme til relokalisering af de pågældende myndigheder og enheder", jf. punkt 23 i Aftale af 10. juni 2004 om forsvarets ordning 2005-2009.

 

Vedrørende Det Kongelige Teater og Kapel

 

Der blev ikke aftalt eksplicitte engangsindtægter til finansieringen af flerårsaftalen for Det Kongelige Teater og Kapel. Som konsekvens af det nye operahus og det nye skuespilhus aftaltes det dog i forbindelse med flerårsaftalen, at der skulle foretages en kapacitetsmæssig tilpasning af Det Kongelige Teaters bygningsmasse. Provenu fra salg af dele af teatrets bygninger blev i denne forbindelse afsat til bl.a. finansiering af ombygning og relokalisering på teatret.