Justitsminister Lene Espersen

Justitsministeriet

Slotsholmsgade 10

1216 København K

19. januar 2007

Ref. 06-001248-7

EU-notater til Retsudvalget og Europaudvalget fra Justitsministeriet

 

Kære Justitsminister

 

Justitsministeriets notater om samarbejdet inden for retlige og indre anliggender i EU er et vigtigt hjælpemiddel for at kunne følge med i den politiske udvikling på området. De korte resuméer Justitsministeriet udarbejder indledningsvist til hvert punkt, der omtales i notaterne, er derfor en stor hjælp. Det skal i den forbindelse nævnes, at der altid sættes stor pris på kort og tilgængelig formidling at stoffet. 

 

For at øge udbyttet af notaterne yderligere vil vi gerne på vegne af Retsudvalget og Europaudvalget fremsætte følgende ønsker til indholdet i EU-notaterne:

 

Et vigtigt element i det forberedende parlamentariske arbejde er at danne sig et overblik over, hvilke konsekvenser nye EU-initiativer vil få for det eksisterende danske retsgrundlag. Større fokus på konsekvenser og det politisk centrale i EU-initiativerne - frem for tekniske og detaljerede beskrivelser af de enkelte artikler - er derfor et centralt ønske.

 

Endvidere er det væsentligt, at notaterne, udover at redegøre for EU-initiativernes aktuelle status, indeholder bemærkninger om tidligere og fremtidig behandling af sagen, så udvalgene har mulighed for at vurdere initiativet i et større tidsperspektiv.

 

Høringssvar er væsentlige for at danne sig et overblik over EU-initiativernes konsekvenser for relevante interessenter. Tilføjelse til EU-notaterne med oplysninger om hvilken dato høringssvar er modtaget, samt i hvilken udstrækning der er taget højde for høringssvarerne, ville derfor være en hjælp i det forberedende parlamentariske arbejde.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Peter Skaarup                                                                                     Elisabeth Arnold

Formand for retsudvalget                                                                   Formand for Europaudvalget