Indenrigs- og Sundhedsministeriet

LMK  J.nr. 2007-1322-34

SUM nr. 0541


Notat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markeds-føringstilladelse for lægemidlerne Dihydrostreptomycin og Streptomycin – ENTER/01/2007.

. / .

Ovennævnte forslag er beskrevet i vedlagte grundnotat.

 

Forslaget behandles i skriftlig procedure, og Kommissionen har oplyst, at medlemsstaternes stillingtagen skal være formanden for forskriftskomitéen i hænde senest den 19. april 2007.

 

En vedtagelse af det foreliggende forslag vil indebære, at der fastsættes bindende grænseværdier for rester af de veterinære lægemiddelstoffer Dihydrostreptomycin og Streptomycin i animalske levnedsmidler.

 

Dette indebærer, at stofferne kan indgå i veterinære lægemidler til behandling af levnedsmiddelproducerende dyr, og at medlemslandene ikke kan forhindre salg af de pågældende levnedsmidler, såfremt disse overholder den for stofferne fastsatte grænseværdi.

 

Efter forordning (EØF) nr. 2377/90 skal Kommissionen vedtage bindende grænseværdier for samtlige de lægemiddelstoffer, der indgår i veterinære lægemidler.

Fastsættelse af de nævnte bindende grænseværdier vil efter Fødevarestyrelsens og Lægemiddelstyrelsens opfattelse sikre, at indtagelsen af kød og mælk fra dyr behandlet med ovennævnte stoffer ikke frembyder sundhedsrisiko for mennesker.

 

Regeringen kan på denne baggrund støtte Kommissionens forslag.