MILJØstyrelsen                                                                           13. juni 2007   

Pesticider                                                                                                   J. nr. DEP-243-00013

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til Kommissionsdirektiver om optagelse af aktivstofferne difethialon, clothianidin og etofenprox på bilag I til direktiv 98/8/EC om biocid midler

 

Kommissionen foreslår, at aktivstoffet difethialon optages på bilag I til direktiv 98/8/EC om biocidmidler for så vidt angår produkttype 14 (rodenticider), og at clothianidin og etofenprox optages på bilag I til direktiv 98/8/EC om biocidmidler for så vidt angår produkttype 8 (træbeskyttelsesmidler).

 

Forslagene forventes at komme til afstemning i Det stående udvalg for biocidholdige produkter den 21. juni 2007. Hvis forslagene bliver vedtaget, vil det betyde, at difethialon må indgå som aktivstof i biocidmidler til bekæmpelse af bl.a. mus og rotter, samt at stofferne clothianidin og etofenprox må indgå som aktivstof i biocidmidler til bekæmpelse af insekter.

 

Stofferne optages på bilag til bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen. Forslagene har ingen økonomiske konsekvenser for borgerne og kommuner samt kun marginale administrative konsekvenser for staten og erhvervsliv. Det vurderes, at forslaget vedr. difethialon ikke har indflydelse på beskyttelsesniveauet i Danmark, mens det ikke er muligt umiddelbart at vurdere konsekvenserne for beskyttelsesniveauet af forslagene om etofenprox og clothianidin i produkttype 8.

 

Regeringen agter at stemme for forslagene.