ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål 55 (EUU) alm. del stillet af Europaudvalget den 25. juni 2007.    

 

 

 

1 bilag

 

 

 

Spørgsmål 55:

Ministeren bedes redegøre for de vilkår USA vil anvende for videregivelse af oplysninger fra SWIFT fra én amerikansk myndighed til en anden.

 

Svar:

Baggrunden for sagen er beskrevet i flere notater til Folketingets Europaudvalg, senest i notatet "Baggrundsnote om SWIFT-sagen" af 28. juni 2007 (notatet) udarbejdet af EU-konsulenten. Notatet er vedlagt som bilag.

 

Spørgsmålet samt spørgsmålene 56-58 vedrører den i notatet på side 7 omtalte erklæring fra de amerikanske myndigheder, mens spørgsmål 59 og 60 også vedrører mere generelle spørgsmål, der relaterer sig til indholdet og forståelsen af persondatadirektivet, den i notatet omtalte Safe Harbour-ordning, m.v.

 

Ifølge den offentliggjorte ordlyd af erklæringen fra US Treasury om det amerikanske terrorist finance program (erklæringen) kan informationer indhentet fra SWIFT kun videregives til andre myndigheder i forbindelse med dokumenteret efterforskning af terrorisme og finansiering heraf. Videregivelsen vil ske gennem sikre kanaler. Modtagerne kan ikke videregive oplysningerne, medmindre US Treasury giver tilladelse hertil og altid kun i forbindelse med terrorbekæmpelse. De videregivne oplysninger kan kun anvendes som spor i efterforskningen og kan således ikke anvendes som bevis i forbindelse med retssager.

 

 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk