Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: Forordning (EF) nr. 1234/2007

Forslag til Rådets forordning om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om særlige bestemmelser for visse landbrugsprodukter

Forslag til Rådets forordning om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om særlige bestemmelser for visse landbrugsprodukter

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20060822 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
18.12.2006
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
CNS/2006/0269
Beslutningsprocedure:
Høringsprocedure - CNS
Retsgrundlag:
Art. 36 EF, Art. 37 EF
EU's databaser om forslaget

Kommissionen fremlagde i efteråret 2006 en handlingsplan om tekniske forenklinger af den fælles landbrugspolitik. Som led i den tekniske forenklingsmanøvre har Kommissionen således fremsat forslag til en forordning, som sammenskriver reglerne i 21 markedsordninger for landbrugsvarer i én forordningstekst.

Forordningsteksten omfatter fælles bestemmelser for alle markedsordninger og nogle mere specifikke bestemmelser for de enkelte markedsordninger. Forslaget består af i godt 200 sider, hvoraf ca. halvdelen er tekniske bilag. Forslaget erstatter 40 eksisterende rådsforordninger og medfører således en væsentlig reduktion af lovgivningsmængden.

Ud over de rent tekniske forenklinger foreslår Kommissionen at overføre kompetence fra Rådet til Kommissionen, således at visse regler fremover vedtages i forvaltningskomitéprocedure, hvor de tidligere blev vedtaget i rådsprocedure.

Af andre ikke-tekniske ændringer indeholder forslaget ophævelsen af adgangen til intervention på svinekød, da muligheden ikke har været anvendt i 30 år.

Sammenlægningen af de mange markedsordninger under ét medfører, at de specialiserede forvaltningskomitéer, der findes i dag, afløses af én fælles forvaltningskomité, som efter behov kan bistås af underkomitéer eller ekspertgrupper.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".