Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. april 2007, om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Jørgen Steen Sørensen

 


Spørgsmål nr. 1 fra Folketingets Retsudvalg om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180):

 

”Kan ministeren bekræfte, at der ikke findes tilstrækkeligt medicinsk videnskabeligt grundlag for at sammenkæde en bestemt koncentration af et stof i blodet med en forringelse af evnen til at føre motordrevet køretøj på fuldt betryggende måde?”

 

Svar:

 

Som det fremgår af pkt. 4.2.1 i de almindelige bemærkninger til lovforslaget, har Udvalget om sanktionsfastsættelse i sager om spiritus- og promillekørsel mv. anført, at der ikke findes tilstrækkeligt medicinsk videnskabeligt grundlag for at sammenkæde en bestemt koncentration af et stof i blodet med en forringelse af evnen til at føre motordrevet køretøj på fuldt betryggende måde.

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 2 og 3.