Dato:

6. december 2006

Kontor:

Økonomi og Analyse

J.nr.:

2006/5011-65

Sagsbeh.:

MOL

Fil-navn:

Spm 4.doc

 

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 4 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og

Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 5. december 2006 ad L 16.

 

Spørgsmål:

”Vurderer ministeren, at der ved en lovændring vil blive færre eller flere start- og kontanthjælpsmodtagere, der deltager i danskundervisning, jf. lovforslagets punkt 4.8.2, hvorefter det foreslås, at de kommunale udgifter til aktivering for fremtiden alene vil blive refunderet af staten efter reglerne om en aktiv beskæftigelsesindsats på lige fod med kommunens øvrige tilbud”

Svar:

Nyankomne udlændinge, der er omfattet af integrationsloven, vil modtage danskuddannelse og aktivering de første tre år, de opholder sig i Danmark. Den foreslåede ændring af integrationslovens finansieringsregler vil ikke medføre en ændring af kommunernes forpligtelse til at tilbyde danskuddannelse og aktivering til nyankomne udlændinge.

 

For så vidt angår ledige udlændinge, som har været i Danmark i mere end tre år, vil kommunerne fortsat kunne tilbyde danskuddannelse, og kommunernes udgifter hertil vil blive refunderet efter reglerne i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Der ydes her 50 procents refusion svarende til den foreslåede refusionsprocent i integrationsloven.

 

De forslÃ¥ede ændringer af integrationslovens finansieringsregler ændrer ikke ved refusionsreglerne i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.Â