Dato:

4. december 2006

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4099-68

Sagsbeh.:

ato

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 14 ad L 17 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 15. november 2006.

 

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes uddybe bemærkningen om, at konsekvensen af, at en ufuldstændig ansøgning bliver afvist er, at ansøgeren må indgive en ny ansøgning, herunder oplyse, hvilke forhold/retsvirkninger der knytter sig til ansøgningstidspunktet?”

Svar:

At ansøger må indgive en ny ansøgning indebærer, at ansøgeren skal supplere en ikke fuldt oplyst ansøgning med de manglende oplysninger, der er nødvendige for at behandle sagen. Der er således ikke tale om, at udlændingen skal indsende de samme oplysninger flere gange.

 

Ifølge udlændingelovens § 27, stk. 1, regnes de tidsrum, der er nævnt i reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse (jf. udlændingelovens § 11, stk. 3, 1. pkt., og stk. 4 og 5), bortfald (jf. udlændingelovens § 17, stk. 1), og udvisning (jf. udlændingelovens §§ 22, 23 og 25 a) fra tidspunktet for udlændingens tilmelding til folkeregisteret eller, hvis ansøgningen om opholdstilladelse er indgivet her i landet, fra tidspunktet for ansøgningens indgivelse eller fra tidspunktet, hvor betingelserne for opholdstilladelse er opfyldt, hvis dette tidspunkt ligger efter ansøgningstidspunktet.

 

Beregningsreglerne i udlændingelovens § 27, stk. 1, omfatter samtlige opholdstilladelser efter udlændingeloven med undtagelse af asyl efter udlændingelovens § 7, hvor de nævnte tidsrum regnes fra tidspunktet for den første meddelelse af opholdstilladelse, jf. udlændingelovens § 27, stk. 2.

 

Med hensyn til selvbetjeningsmodellen vil det være tidspunktet for indgivelsen af en fuldt oplyst ansøgning, der vil blive betragtet som ansøgningstidspunktet.