Dato:

4. december 2006

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4099-68

Sagsbeh.:

ato

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 17 ad L 17 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 15. november 2006.

 

 

Spørgsmål:

”Ministeren anmodes om teknisk bistand til udformning af et ændringsforslag, som følger høringssvaret fra Retssikkerhedsfonden om, at oplysningskravet bør ændres til ”der er stillet krav om” eller lignende i stedet for kravet om dokumenter eller oplysninger, der er ”nødvendige””

Svar:

Et ændringsforslag kunne udformes således:

 

Ændringsforslag til

 

Forslag nr. L 17 til lov om ændring af udlændingeloven samt forskellige andre love (Indførelse af selvbetjeningsmodel, ny og forenklet udformning af forsørgelseskravet i familiesammenføringssager og reform af studieområdet)

 

Ændringsforslag

 

Til § 1

 

11. Efter § 9 f indsættes:

 

”§ 9 g. En ansøgning om opholdstilladelse efter § 9, stk. 1, nr. 1-3, kan afvises, hvis ansøgningen ikke er vedlagt de dokumenter eller ikke indeholder de oplysninger, der er stillet krav om.”

Stk.2. Ministeren for flygtningen, indvandrere og integration kan bestemme, at ansøgninger om opholdstilladelse efter andre bestemmelser i denne lov kan afvises, hvis ansøgningen ikke er vedlagt de dokumenter eller indeholder de oplysninger, der er stillet krav om”

 

12. Efter § 11 c indsættes:

 

”§ 11 d. En ansøgning om tidsubegrænset opholdstilladelse kan afvises, hvis ansøgningen ikke er vedlagt de dokumenter eller ikke indeholder de oplysninger, der er stillet krav om.”

 

Jeg kan ikke tilslutte mig et sådant ændringsforslag.

 

Ordlyden i den foreslåede § 9 g og den foreslåede § 11 d i lovforslaget L 17 af 4. oktober 2006 er formuleret i overensstemmelse med ordlyden i udlændingelovens § 40, stk. 1, 1. pkt., hvorefter ”en udlænding skal meddele de oplysninger, som er nødvendige til bedømmelse af, om en tilladelse i henhold til denne lov kan gives, inddrages eller bortfalde, eller om udlændingen opholder sig eller arbejder lovligt her i landet.”.

 

Den anvendte formulering svarer således til den gældende i udlændingelovens regler om oplysning af sager.