Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-26-selskabslokaler


Besvarelse af spørgsmål nr. 26 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 24. april 2007

 

Spørgsmål 26:

"Kan ministeren oplyse, hvorledes man forholder sig til de selskabslokaler, der kan skifte status afhængig af brugen. Det kan for eksempel være et lokale, der en aften er ramme for en privat fest uden arbejdskraft udefra, næste dag et møde mellem nogle virksomhedsindehavere uden servering i lokalet og om aftenen et arrangement med servering?"

 

Svar:

Det følger af bemærkningerne til lovforslagets § 2, at loven ikke omfatter private hjem og foreninger, hvor der ikke er umiddelbar adgang for offentligheden, medmindre der samtidig er tale om arbejdspladser.

 

Et privat arrangement uden medvirken af arbejdskraft er ikke omfattet af loven.

 

I det andet eksempel, hvor nogle virksomhedsindehavere holder møde uden servering, må det vurderes ud fra den konkrete situation, om der er tale om en arbejdsplads, hvor der ikke må ryges.

 

Det tredje eksempel, hvor der holdes et arrangement med medvirken af serveringspersonale, falder ind under bestemmelsen for arbejdspladser, således at rygning ikke vil være tilladt.