Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-75-rygestoptilbud


Besvarelse af spørgsmål nr. 75 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 25. april 2007

 

Spørgsmål 75:

"Hvor mange kommuner tilbyder i dag hjælp til rygestop – enten direkte eller f.eks. via apoteker eller andre samarbejdspartnere? "

 

Svar:

Jeg har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen. Styrelsen oplyser, at man ikke p.t. har et samlet overblik over antallet af kommuner, der tilbyder hjælp til rygestop.

 

Sundhedsstyrelsen gennemfører i andet halvår af 2007 en undersøgelse af kommunernes aktiviteter på forebyggelsesområdet, og i den forbindelse vil kommunernes indsats på rygestopområdet blive belyst.

 

Kræftens Bekæmpelse henviser på sin hjemmeside til en opdateret liste med 39 navngivne kommuner, der tilbyder hjælp til rygestop.

 

Sundhedsstyrelsens ”pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter” giver økonomisk støtte til 31 kommuner, som alle er forpligtet til at iværksætte rygestopaktiviteter fra 2007. På baggrund af dette og Sund By Netværkets vurderinger anslås det, at det i mindst halvdelen af landets kommuner på nuværende tidspunkt er muligt at få hjælp i forbindelse med rygestop.