Dato:

3. maj 2007

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4000-83

Sagsbeh.:

MMI

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 2 ad L 197 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 26. april 2007.

 

Spørgsmål:

”I hvilke situationer vil hensynet til ”den offentlige orden” tale imod en udvidelse af refleksionsperioden, jf. bemærkningerne til lovforslaget punkt 2.2.2?”

Svar:

Det følger af artikel 13 i Europarådets konvention om indsatsen mod menneskehandel, at kravet om en refleksionsperiode på minimum 30 dage ikke gælder, hvis hensynet til den offentlige orden taler imod en sådan periode. 

 

I overensstemmelse hermed skal udrejsefristen for udlændinge, der har været udsat for menneskehandel og er udvist, fastsættes til straks, hvis hensynet til den offentlige orden taler imod en refleksionsperiode.

 

Det vil kun sjældent komme på tale at fastsætte udrejsefristen til straks under hensyn til den offentlige orden. Udgangspunktet er, at der i overensstemmelse med de foreslåede bestemmelser i udlændingelovens § 33, stk. 14 og 15, skal gives en refleksionsperiode, der er mindst 30 dage, og som kan fastsættes til op til 100 dage. Kun hvis den pågældende udlænding er udvist for alvorlig kriminalitet, f.eks. narkoforbrydelser, vil hensynet til den offentlige orden normalt tilsige, at udrejsefristen fastsættes til straks.