Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     213- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove (CFC-beskatning og indgreb mod kapitalfonde m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på henvendelse af 9. maj 2007 fra  Deloitte.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 


Deloittes henvendelse vedrører skattemæssige afskrivninger ved infrastrukturprojekter, der etableres som offentlige-private partnerskaber (OPP). Mere specifikt anfører Deloitte, at det overvejes at etablere vejanlæg i OPP-regi. Det er Deloittes opfattelse, at vejanlæg i lighed med jernbaneanlæg bør kategoriseres som infrastrukturanlæg i forhold til reglerne om skattemæssige afskrivninger.

 

Kommentar:

Den skatteretlige bedømmelse af afskrivningsmuligheden er - og skal være - uafhængig af, om det pågældende aktiv indgår i et OPP-projekt.

Efter lovforslaget indføres en særlig afskrivningssaldo for visse infrastrukturaktiver, jf. forslaget til afskrivningslovens § 5 C, stk. 2. Opregningen i bestemmelsen omfatter ikke vejanlæg. Det fremgår også af bemærkningerne til lovforslaget (s. 25):

"Saldoen omfatter ikke infrastrukturanlæg så som broer og landingsbaner, idet disse afskrives som bygninger. Saldoen omfatter heller ikke veje. Veje, der er beliggende i tilknytning til erhvervsmæssigt benyttede afskrivningsberettigede bygninger, kan afskrives sammen med bygningen, når vejen tjener virksomhedens drift."

Det har sÃ¥ledes ikke været hensigten ændre - og udvide - adgangen til at foretage skattemæssige afskrivninger pÃ¥ vejanlæg. Det skal sÃ¥ledes afgøres efter de gældende regler om afskrivning pÃ¥ bygning og installationer, i hvilket omfang et vejanlæg er afskrivningsberettiget. Â