Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     213- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove (CFC-beskatning og indgreb mod kapitalfonde m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på henvendelse af 16. maj 2007 fra Foreningen af Registrerede Revisorer.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 


Foreningen af Registrerede Revisorer har i henvendelse af 16. maj 2007 stillet forslag om præcisering og forbedring af overgangsordningen for personer. Dette kommenteres i det følgende:

Skatteministerens kommentar:

Som det fremgår af mit svar på udvalgets spørgsmål 34, skal der ved "regnskabsåret 2006" forstås det regnskabsår, der udgør indkomståret 2006. Jeg finder ikke grund til at ændre lovforslagets formulering.

 

Skatteministerens kommentar:

Jeg skal henvise til mit ændringsforslag nr. 23. Ændringsforslaget indebærer en mulighed for at forhøje overgangssaldoen, hvis det selskab, hvori vedkommende ejede unoterede aktier pr. 1. januar 2007, ved aflæggelsen af årsregnskabet for 2007 ændrer regnskabspraksis og opskriver aktiver, der også indgik i selskabets balance for regnskabsåret 2006. Overgangssaldoen forhøjes i givet fald med den forholdsmæssige del af de foretagne opskrivninger, der svarer til den skattepligtiges andel af selskabets regnskabsmæssige egenkapital ved udløbet af regnskabsåret 2006.