Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     213- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove (CFC-beskatning og indgreb mod kapitalfonde m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 2 af 2. maj 2007.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland

 

 


Spørgsmål: Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel fra Børsen den 30. april 2007: "Skatteparken i strid med EU-ret".

 

Svar: Jeg kan henvise til min besvarelse af alm. del spørgsmål 223, hvor jeg svarede:

”Lovforslaget er i overensstemmelse med EU-retten.

Efter forslaget kan der som udgangspunktet kun opnås fradrag for finansieringsudgifter vedrørende skattepligtig indkomst.

Der kan derfor maksimalt opnås fradrag for nettofinansieringsudgifter svarende til 6,5 pct. af selskabets skattemæssige aktiver (eksklusive aktier) plus 20 pct. af anskaffelsessummen for aktier i direkte ejede ikke-sambeskattede datterselskaber. Sambeskattede selskaber opgør værdien af aktiverne samlet.

Dette medfører, at aktiverne i danske datterselskaber medregnes ved konsolideringen af de obligatorisk sambeskattede selskaber. Når aktiverne i datterselskaberne medregnes, kan aktierne i sambeskattede datterselskaber ikke medregnes. Hvis aktierne i sambeskattede datterselskaber også blev medregnet, ville der være tale om dobbelt medregning (både aktierne og de underliggende aktiver).

Tilsvarende gælder aktiverne i udenlandske datterselskaber, hvis koncernen har valgt international sambeskatning. Aktiverne i de sambeskattede udenlandske selskaber medregnes også i den samlede opgørelse.

Hvis koncernen har fravalgt international sambeskatning, indgår aktiverne i datterselskaberne derimod ikke i den samlede opgørelse. Til gengæld kan 20 pct. af anskaffelsessummen for aktier i direkte ejede ikke-sambeskattede datterselskaber medregnes.

De danske sambeskatningsregler medfører, at sambeskatning mellem danske selskaber er obligatorisk. De underliggende aktiver indgår dermed altid i den konsoliderede opgørelse og medregning af 20 pct. af anskaffelsessummerne kan af denne grund ikke finde anvendelse for så vidt angår danske datterselskaber.”