Dato:

29. maj 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2007/4000-88

Sagsbeh.:

MMI

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 30 ad L 218 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 25. maj 2007.

 

 

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, om svaret på spørgsmål 20 skal forstås således, at de afviste asylansøgere inden for målgruppen alle vil modtage tilbud om opkvalificering i henhold til ordningen inden for den første måned efter bekendtgørelsen i Lovtidende”?

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 20, er det regeringens opfattelse, at det er vigtigt, at lovforslaget behandles og gennemføres inden sommeren, således at udmøntningen af lovforslaget kan ske hurtigst muligt.

 

I dette arbejde indgår bl.a. udarbejdelse af en bekendtgørelse med tilhørende standardkontrakt, som indeholder rettigheder og pligter for de afviste asylansøgere, som vælger at tage imod tilbuddet. Denne bekendtgørelse vil blive udarbejdet i forlængelse af lovforslagets vedtagelse.

 

En række organisationer og myndigheder skal inddrages i arbejdet med udmøntningen af lovforslaget, og det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår tilbudet kan gives, men det vil selvfølgelig ske hurtigst muligt.