Ændringsforslag med bemærkninger

 

 

Af transport- og energiministeren, tiltrådt af udvalget:

 

Til § 1

 

1) I § 12 indsættes som nyt stk. 2:

”Stk. 2. Transport- og energiministeren kan af hensyn til kundebetjeningen og på nærmere fastsatte vilkår efter ansøgning og høring af de berørte kommuner godkende, at en kommunalbestyrelse eller et kommunalt fællesskab udsteder taxitilladelser, der omfatter betjening af trafikale knudepunkter uden for kommunens eller det kommunale fællesskabs område.”

Stk. 2-3 bliver herefter stk. 3-4.

 

B e m æ r k n i n g e r

 

Til nr. 1

Ændringsforslaget åbner mulighed for, at ministeren af hensyn til betjeningen af f.eks. større lufthavnsterminaler kan tillade, at taxier fra flere kommuner frit må optage og afsætte passagerer ved terminalen.

Efter gældende lovgivning kan taxier fra andre kommuner ikke udenfor disses tilladelsesområde optage passagerer uden forudgående bestilling.

Bestemmelsen har navnlig til formål at sikre mod utilsigtede konsekvenser for såvel kundebetjeningen som taxierhvervet som følge af kommunalreformen.

Tilladelser udstedes på baggrund af ansøgning og høring af de berørte kommuner.

Bemyndigelsen til at fastsætte nærmere vilkår for godkendelsen skal medvirke til at sikre en tilfredsstillende publikumsbetjening, f.eks. fastsættelse af fælles takster.

Ved dette forslag sikrer man således en tilfredsstillende kundebetjening af større trafikale knudepunkter og dermed eksistensgrundlaget for taxierhvervet i det pågældende område.