J.nr. MST-103-00008

Ref.

Den 20. november 2006

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 9 (L 40) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg den 16. november 2006.

 

Spørgsmålet:

 

”Vil ministeren bidrage til at sikre ansatte i de fælleskommunale selskaber samme jobgaranti i deres ansættelsesforhold, som amtsansatte fik i forbindelse med vedtagelsen af kommunalreformen?”

 

Svar:

 

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget foreskriver dette ikke nedlæggelse af kommunale fællesskaber på miljøområdet. Fællesskaberne vil kunne fortsætte også efter lovforslagets ikrafttræden og overgangsperiodens udløb. Det følger af lovforslaget, at fællesskaberne efter udløbet af denne periode ikke længere vil kunne udføre myndighedsopgaver, men alene andre opgaver. Dette kan være egentlige driftsopgaver, men også opgaver, der har tilknytning til kommunernes sagsbehandling, men som ikke har karakter af myndighedsudøvelse, vil kunne udføres i kommunale fællesskaber.

 

Lovforslaget kan heller ikke forventes at ændre ved det samlede behov for personaleressourcer til varetagelsen af kommunernes opgaver på miljøområdet, da der ikke ændres ved opgavernes indhold eller mængde.

 

Jeg mener derfor ikke, at der er behov for med lovforslaget at fastsætte særlige regler om de ansattes rettigheder i forbindelse med en eventuel ophævelse af det kommunale fællesskab.

 

Dette svarer til fremgangsmåden i forbindelse med kommunalreformlovgivningen, hvor der kun blev fastsat særlige regler vedrørende ansatte i kommunale fællesskaber mellem kommuner, der indgår i en kommunesammenlægning, og hvor ophævelsen af det kommunale fællesskab således er en nødvendig følge af lovgivningen, jf.  § 39 i lov om revision af den kommunale inddeling.

  

 

Â