Dato:            5. december 2006

Kontor:         Forvaltningsjuridisk kt.

J.nr.:             2006-1640-17

Sagsbeh.:   sdy

Fil-navn:       FT-spg/SUU nr. 106 L 50 besvarelse

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 106 (L 50), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 23. november 2006

 

Spørgsmål 106:

"Med henvisning til FOAs foretræde for udvalget den 22. november 2006 bedes ministeren oplyse, om det er korrekt forstået, at social- og sundhedspersonale henholdsvis andre personalegrupper end de af lovforslaget omfattede efter gældende regler i dag har direkte adgang til oplysninger i den elektroniske patientjournal? Og er der i givet fald tale om adgang til samtlige oplysninger i den elektroniske patientjournal?"

 

Svar:

Jeg har i min besvarelse af spørgsmål nr. 11 og nr. 35 gjort rede for sundhedspersoners, herunder social- og sundhedsassistenters adgang til oplysninger i en elektronisk patientjournal efter de gældende regler. Jeg kan henvise til disse besvarelser.

 

Der findes ikke i dag et stort sammenhængende elektronisk patientjournal-system, hvori alle sundhedspersoner har adgang til samtlige oplysninger om patientens sygdomsforløb fra vugge til grav. Lovforslaget indebærer heller ikke, at der skal eller vil være etableret elektroniske patientjournaler (EPJ) overalt i sundhedsvæsenet pr. 1. januar 2007.

 

Hvor mange oplysninger den enkelte social- og sundhedsassistent eller andre sundhedspersoner i dag har adgang til i et elektronisk patientjournalsystem, afhænger for det første af, hvor mange oplysninger der i det enkelte system findes om den enkelte patient, endvidere af de begrænsninger, der følger af sundhedslovgivningen, og den udmøntning af de persondataretlige regler, den enkelte dataansvarlige foretager, og endelig af, hvorledes det enkelte system teknisk er opbygget.