Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 9 af 8. december 2006 fra Folketingets arbejdsmarkedsudvalg (Alm. del – L 73).

Text Box: December 2006

Vores sag
06-21-0019


Spørgsmål nr. 9:

”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, at en person, der ikke får forlænget udbetalingen af sygedagpenge, men efterfølgende får medhold når spørgsmålet indbringes for Det Sociale Nævn, får forlænget perioden med sygedagpenge, også med den tid som sagen har været under behandling i Det Sociale Nævn. 

 

Hvis en kommune f.eks. frakender sygedagpenge den 1. april 2007, og anken afsluttes den 1. september 2007 med en afgørelse om, at kommunen burde have givet en forlængelse på 6 måneder, forlænges sygedagpengeperioden ikke alene med disse 6 måneder, men med yderligere de 5 måneder, som sagen har været til behandling. Sygedagpengene er altså sikret, ikke som nu i kun en måned, men i 6 måneder, og den syge står i samme situation som hvis kommunen havde truffet den korrekte afgørelse i første omfang.”

 

Svar:

De oplysninger, der fremgår af spørgsmålet og af uddybningen modtaget via udvalgssekretæren er ikke tilstrækkelige til at kunne formulere en præcis bestemmelse.

 

Det har derfor været nødvendigt at lægge nogle forudsætninger ind. Således forudsættes det:

 

  1. at ændringsforslaget skal omfatte både forlængelser efter § 27 og 29,
  2. at ændringsforslaget kun gælder, når beskæftigelsesankenævnet ændrer kommunens afgørelse om, at der ikke kan forlænges,
  3. at det kun gælder, når beskæftigelsesankenævnet ændrer kommunens afgørelse, ikke når Ankestyrelsen ændrer ankenævnets afgørelse, og
  4. at det gælder ved alle stop for forlængelser efter 52 uger, dvs også når sygedagpengeudbetalingen standses efter tidligere at være forlænget en eller flere gange.

 

Bestemmelsen kan indsættes som en § 29 a, og formuleres således:

 

Ӥ 29 a

Hvis beskæftigelsesankenævnet ændrer en kommunes afgørelse om afslag på at forlænge udbetalingen af sygedagpenge efter lovens §§ 27 og 29, er den sygemeldte berettiget til at få sygedagpenge i en periode svarende til sagsbehandlingstiden i ankenævnet ud over forlængelsen af udbetalingen af sygedagpenge efter §§ 27 og 29. Det forudsættes, at den sygemeldte, også i den yderligere forlængede periode opfylder lovens øvrige betingelser for at få sygedagpenge.”