Dato:

4. december 2006

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4099-68

Sagsbeh.:

ato

Fil-navn:

besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 19 ad L 17 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 15. november 2006.

 

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes oplyse, om der findes lignende eksempler på afvisningsbestemmelser i anden lovgivning?”

Svar:

Integrationsministeriet er ikke bekendt med, om der inden for andre ministeriers lovgivning findes tilsvarende udtrykkelige afvisningsbestemmelser.

 

En lignende mulighed for at afvise følger af den almindelige forvaltningsret. Der kan henvises til Hans Gammeltoft Hansen m.fl., Forvaltningsret, 2. udgave 2002, s. 478, hvoraf fremgår følgende:

 

”I ansøgnings- og klagesager og i andre sager der rejses på partens initiativ, har parten en særlig tilskyndelse til at bidrage til sagsoplysningen, og i praksis er det derfor sjældent at parten nægter at medvirke. Sker det alligevel, kan myndigheden efter omstændighederne tillægge den manglende eller utilstrækkelige medvirken processuel skadevirkning. Det betyder at myndigheden kan meddele parten at sagen må afsluttes på det foreliggende grundlag medmindre parten bidrager med de ønskede oplysninger.”