Dato:

27. november 2006

Kontor:

Udlændingelovskontoret

J.nr.:

2006/4099-68

Sagsbeh.:

LEJ

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 24 ad L 17 stillet af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 15. november 2006.

 

Spørgsmål:

”Kan ministeren redegøre for de hidtidige potentielle konsekvenser af den manglende gennemsigtighed på området, og vil ministeren tage skridt til at kompensere herfor, f.eks. ved gennem stikprøver at gennemgå tidligere afgørelser.

 

Kan ministeren oplyse, hvilke praksisnotater der vil danne grundlag for bekendtgørelsen?”

Svar:

Med forslaget om at udstede en bekendtgørelse om tilknytningskravet er det hensigten, at der skal skabes større overskuelighed og gennemsigtighed vedrørende forståelsen af tilknytningskravet.

 

Dette betyder imidlertid ikke, at der i dag mangler gennemsigtighed på området. Væsentlige bidrag til forståelsen af tilknytningskravet kan findes i lovforarbejderne, og et notat af 1. december 2006 om den nærmere udmøntning i praksis er sendt til Folketinget (UUI alm. del. – bilag 53) og offentliggjort på udlændingemyndighedernes hjemmeside. Notatet vil danne grundlag for bekendtgørelsen.

 

Jeg finder ikke anledning til at skulle foretage stikprøver af tidligere afgjorte sager.