Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 3. maj 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  20. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 60:

 

Spørgsmål nr. 60:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 16. april 2007 fra BUPL, jf. L 170 – bilag 6.”

 

Svar:

Jeg vil indledningsvist henvise til kommenteret høringsoversigt af 8. marts 2007, hvor BUPL´s høringssvar ligeledes kommenteres.

Herudover vil jeg tilføje, at jeg finder det vigtigt, at der er kvalitet i de tilbud, vi har til vores børn og unge. Ved at lave en selvstændig lov for området sætter vi også fokus på, at tiden i f.eks. dagtilbud ikke bare er opbevaring eller en serviceforanstaltning for forældrene og arbejdsmarkedet. Tilbuddene har en selvstændig funktion i forhold til at sikre børns trivsel og læring. Alene dette er med til at styrke området.

 

Det er således min opfattelse, at lovforslaget overordnet set vil bidrage til at skabe rammerne for pædagogiske tilbud, der kan sætte børn og unges udvikling, trivsel og læring på dagsordenen.

 

Endeligt vil jeg bemærke, at regeringen arbejder med styrke kvaliteten i dagtilbuddene. Med regeringens ”Kvalitetsreform i den offentlige sektor” arbejdes der med nye veje til at sikre en høj kvalitet i den offentlige sektor. Kvalitetsreformen kommer med sit strategiudspil til sommer. 

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                         /Kirsten á Rogvi