"Kan ministeren oplyse, hvorledes man med lov om røgfri miljøer har tænkt sig at forholde sig til virksomhedskoncepter, hvor man i et lokale på for eksempel 100 kvadratmeter bygger en bar på 60 kvadratmeter og dermed har et serveringsareal på 40 kvadratmeter, som skaber mulighed for fri rygning i hele rummet?"
Det følger af lovforslagets § 22, stk. 1, at små værtshuse og udskænkningssteder, der for det første har alkoholbevilling, for det andet ikke serverer egentlig mad, for det tredje har et serveringsareal på under 40 m2, og for det fjerde har stole og borde på serveringsarealet, kan beslutte, at rygning skal være tilladt.
For at blive omfattet af lovforslagets § 22, vil det afgørende være, at ovennævnte fire kriterier er opfyldt.
Med serveringssted menes det område, hvor der finder egentlig servering af drikkevarer sted. Af bemærkningerne til § 22 fremgår det, at baren og området bag ved denne, garderober, trapper, toiletter og lignende personalefaciliteter ikke medregnes i serveringsarealet.