Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-69-udgiftsneutralt


Besvarelse af spørgsmål nr. 69 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 25. april 2007

 

Spørgsmål 69:

"Hvordan kan lovforslaget være udgiftsneutralt for staten, når det ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er ”sikkert, at Arbejdstilsynet vil få en betragtelig udvidelse af sit arbejde med tilsyn på dette område”? "

 

Svar:

Det fremgår af lovforslagets § 24, at tilsynet med overholdelsen af loven varetages af Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen og transport- og energiministeren. Sidstnævnte vil formentlig delegere tilsynet til Statens Luftfartsvæsen og Energistyrelsen.

 

Af bemærkningerne til § 24 fremgår det, at de pågældende tilsynsmyndigheders tilsyn med overholdelsen af lov om røgfri miljøer vil ske som et led i de pågældendes tilsyn efter arbejdsmiljøloven, luftfartsloven, lov om sikkerhed til søs henholdsvis offshoresikkerhedsloven. Tilsynet forudsættes således gennemført som en del af den øvrige kontrol, som de pågældende tilsynsmyndigheder fører.

 

Tilsynsmyndighederne er derfor enige med mig i, at tilsynet med overholdelsen af lov om røgfri miljøer ikke vil medføre ekstraudgifter for staten.