ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

14. maj 2007

 

Besvarelse af spørgsmål 50 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 8. maj 2007.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 50:

Ministeren bedes uddybe sin udtalelse i svaret på spørgsmål 1: ”Det er derfor heller ikke på nuværende tidspunkt muligt at svare på, hvilken rente man kan sammenligne med.”

 

Svar:

I forlængelse af min besvarelse af spørgsmål 49, så er det på nuværende tidspunkt heller ikke muligt for mig at udtale mig om, hvordan  renten på fremtidens låneprodukter vil blive fastsat. Det afhænger af, hvordan penge- og realkreditinstitutterne vælger at udforme deres udlånsprodukter.

 

Som anført i min besvarelse af spørgsmål 49 forventer jeg, at de udlånsprodukter, som vi kender i dag vil fortsætte fremover. Dette gælder naturligvis også for rentefastsættelsen på disse lånetyper.

 

Hertil kommer, at aftalen mellem regeringen, Socialdemokraterne og det Radikale Venstre indebærer en skærpelse af rådgivningsforpligtigelsen, som blandt andet medfører, at det i god skik bekendtgørelsen vil blive fastsat, at den enkelte kunde skal have en konkret sammenligning af af omkostningerne ved de forskellige lånetyper. Der kan derfor ikke være tvivl om, at når de nye regler er trådt i kraft, vil kunden få præcise sammenligninger i forbindelse med rådgivningen om boliglånet.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk