Dato:            4. december 2006

Kontor:         Forvaltningsjuridisk kt.

J.nr.:             2006-1640-17

Sagsbeh.:   MER

Fil-navn:      


Besvarelse af spørgsmål nr. 107 (L 50), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 23. november 2006

 

Spørgsmål 107:

"I forlængelse af ovenstående spørgsmål bedes oplyst, om der er foretaget en praksisundersøgelse af, om social- og sundhedspersonalet og andre faggruppers direkte adgang i dag til/anvendelse af oplysninger i EPJ har givet anledning til mange fejl? "

 

Svar:

 

Jeg har desværre ingen oplysninger om, hvorvidt der er foretaget en praksisundersøgelse af, om social- og sundhedspersonalet og andre faggruppers direkte adgang i dag til EPJ eller disse personers anvendelse af oplysninger fra EPJ har givet anledning til mange fejl. Hverken EPJ-Observatoriet, Dansk Selskab for Patientsikkerhed eller Sundhedsstyrelsen har kunnet bidrage med oplysninger herom.

 

Jeg kan imidlertid oplyse, at der til Dansk Patient Sikkerhedsdatabase i Sundhedsstyrelsen blandt andet bliver rapporteret utilsigtede hændelser omhandlende EPJ (elektronisk patientjournal), jf. § 3, stk. 2, i lov nr. 429 af 10. juni 2003 om patientsikkerhed.

 

Sundhedsstyrelsen udgav sidste år ”Temarapport 2005: Medicinering”, som er udarbejdet på baggrund af de hændelser, som er indsendt til Sundhedsstyrelsen i 2004 under kategorien ”Klinisk betydende hændelser i forbindelse med medicinering”. Kapitel 3.2. i denne rapport omhandler EPJ. Rapporten er tilgængelig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk under punktet: ”Publikationer og udgivelser”.