Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

/ J.nr. 2006-3641

Folketingets udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 23. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 1 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Den almene sektors midler, sammenlægning af boligorganisationer og indberetning af data til en boligportal) (L 81).

 

­

 

Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af den 31. oktober 2006 vedr. "udtalelse fra Stormøde blandt almene boligfolk i Esbjerg". jf. BOU L 81 - bilag 6.”

 

 

Svar:

Da der er tale om et åbent brev til Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre skal jeg ikke kommentere på opfordringen til at sige nej til regeringen.

 

Derimod vil jeg gerne sige, at jeg er overordentlig glad for den boligaftale som regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgik den 5. november 2006 og som udmøntes i det foreliggende forslag. Aftalen indebærer, at der afsættes mider til en forstærket renovering af det almene byggeri, således at der kan sikres en tidssvarende kvalitet, som gør almene boliger attraktive for en bredere kreds af boligsøgende, at der afsættes midler til en udbygget social og forebyggende indsats over for de problemramte boligområder, således at tendenser til ghettoisering kan forebygges og modvirkes og endelig, at der afsættes midler til et fortsat nybyggeri. Herudover tages der hul på en reform af den almene boligsektor, idet det er aftalt, at der igangsættes et udvalgsarbejde med deltagelse af de berørte parter om den fremtidige styring af den almene boligsektor.

 

Samlet set er der således ikke på nogen måde tale om en ’lejerfjendsk’ aftale, men om en aftale, som er til gavn for både nuværende og kommende lejere.

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Mikael Lynnerup Kristensen