Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

/ J.nr. 2006-3641

Folketingets udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 30. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 13 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Den almene sektors midler, sammenlægning af boligorganisationer og indberetning af data til en boligportal) (L 81).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 13:

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor ministeren mener, at det er beboerne i den almene sektor, der skal betale innovation af byggeriet – er det ikke en samfundsmæssig opgave, som alle burde bidrage til, og ikke kun beboere i den almene sektor?”

 

 

Svar:

De afsatte midler til innovation har til formål at hæve standarden og effektiviteten – både for så vidt angår renovering og nybyggeri. Der er som bekendt afsat 5 mio. kr. årligt til formålet i 4 år. Et beløb, jeg finder relativt beskedent i forhold til de samlede udgifter til byggeformål, som Landsbyggefonden afholder.

 

Ikke desto mindre er det efter min opfattelse af stor betydning, at dette beløb er afsat. Når man afholder udgifter til byggeri i den størrelsesorden, som Landsbyggefonden gør, må det være en naturlig og selvfølgelig ting, at der også afsættes en mindre del af midlerne til sikring af fremtidens løsninger. Jeg skal i den forbindelse understrege, at midlerne kun kan bruges til innovationsprojekter i det almene byggeri. Lejerne i den almene boligsektor vil således på sigt få gavn af midlerne i form af bedre og billigere boliger.

 

Jeg er derfor overbevist om, at pengene til innovation i det almene byggeri er givet godt ud – både set fra de nuværende og kommende lejeres synspunkt.

 

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Mikael Lynnerup Kristensen