Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

J.nr. 2006-3641

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 8. december 2006

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 8. december 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 26 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Den almene sektors midler, sammenlægning af boligorganisationer og indberetning af data til en boligportal) (L 81).

 

­

 

Spørgsmål nr. 26:

”Ministeren bedes oplyse, hvilke konsekvenser lovforslaget forventer at få for muligheden for, at den enkelte almene boligafdeling kan få støtte til energiforbedringer og besparelser, herunder om det bliver sværere/lettere henholdsvis dyrere/billigere for den enkelte lejer i de almene boliger at få foretaget energiforbedringer?”

 

Svar:

Forbedringsarbejder finansieres som udgangspunkt via tilsvarende lejeforhøjelser. Landsbyggefonden og dispositionsfondene har dog mulighed for at yde støtte til sådanne arbejder.

 

Forslaget medfører en ændret fordeling mellem de midler, der indbetales til dispositionsfondene og de midler, der indbetales til Landsbyggefonden, men samlet set bliver der hverken færre eller flere midler som følge af den ændrede fordeling. Forslaget medfører derfor ikke generelt ændrede muligheder for at yde støtte til energiforbedringer og – besparelser.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Mikael Lynnerup Kristensen