Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

/ J.nr. 2006-3641

Folketingets udvalg

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 30. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 7 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Den almene sektors midler, sammenlægning af boligorganisationer og indberetning af data til en boligportal) (L 81).

 

­

 

Spørgsmål nr. 7:

”Ministeren bedes oplyse, hvordan interviewet til Jylland-Posten den 18. september 2005 med socialministeren angående ulighed i samfundet forstås i sammenhæng med, at der nu er brugt ca. 8 mia. kr. fra Landsbyggefonden til ydelsesstøtte, her tænkes især på ministerens udsagn om, ”at vi står midt i et opgør med Socialdemokratisk lighedsmageri. Det er slut nu. Uligheden er der. Og uligheden må gerne blive større, for den skaber dynamik i samfundet ”. Er det i det perspektiv, man skal se, at midlerne fra Landsbyggefonden nu bruges til at finansiere nybyggeri?”

 

Svar:

Nej, det er ikke i det perspektiv, at anvendelsen af Landsbyggefondens midler til nybyggeri skal ses, ligesom det nævnte citat ikke kan forstås i den sammenhæng, som spørgeren sætter det i. Perspektivet i den anvendelse af Landsbyggefondens midler, som foreslås, er, at midlerne i overensstemmelse med deres formål anvendes til finansiere både renovering m.v. i det eksisterende byggeri og nyt nybyggeri, således at midlerne kommer både nuværende og kommende lejere til gode.

 

Med de afsatte midler er der tale om et historisk højt niveau for renoveringsinvesteringer, støttet af Landsbyggefonden. Boligaftalen indebærer således en udvidelse af Landsbyggefondens muligheder. Årsniveauet for renovering ligger med boligaftalen over dobbelt så højt som niveauet i 1990’erne.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Mikael Lynnerup Kristensen