Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 3. januar 2007 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 91).

Text Box: Januar 2007

Vores sag
06-21-0021


Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 30. december 2006 fra Linda Christensen, jf. L 91 - bilag 2"

 

 

Svar:

Linda Christensen argumenterer i sin henvendelse for, at målgruppen for L 91 – unge med en psykisk lidelse indenfor det skizofrene spekter - udvides til at omfatte alle unge med psykiske sygdomme.

 

Lovforslaget, L 91, er en udmøntning af Folketingets beslutning fra juni 2006. Forslagets afgrænsning til unge under 25 år, der har en nærmere angivet psykisk sygdom indenfor det skizofrene spekter, baserer sig således på den beslutning, der blev truffet af et flertal i Folketinget udenom regeringen.

 

Jeg er ikke enig i præmissen om, at højere kontanthjælpssatser kan løse problemerne for de psykisk syge unge. Det er derimod min og regeringens opfattelse, at vi bedst hjælper psykisk syge unge med at overvinde deres problemer ved aktivt og målrettet at bistå dem med at få et arbejde eller komme i gang med en uddannelse. Regeringens beskæftigelsesstrategi for sindslidende og andre udsatte grupper er et eksempel på en sådan aktiv indsats.

 

Regeringen mener derfor ikke, at lovforslaget, som foreslået af Linda Christensen, skal udvides i forhold til Folketingets oprindelige beslutning.

Â