Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

20. juni 2008

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 35 af 19. juni 2008 (Aktstykke 190, § 7).

Spørgsmål:

Vil ministeren definere ”løsrevne lukkedage”, og vil ministeren afkræfte, at aftalen giver kommunerne mulighed for at flytte lukkedage fra såkaldte ”løsrevne lukkedage” til andre lukkedage?

Svar:

Lukkedage defineres som dage, hvor daginstitutionerne har helt eller delvist lukket. Med aftalen kan kommunerne kun holde lukket på dage, hvor der er lavt fremmøde.

Der er i aftalen mellem regeringen og KL lagt til grund, at det er den enkelte kommune, der fastsætter kriterier for lavt fremmøde i kommunens daginstitutioner.

Kommunen eller daginstitutionen skal inddrage forældrene i beslutningen om afholdelse og placering af eventuelle lukkedage på dage med et forventet lavt fremmøde. Kommunen eller daginstitutionen skal således i forbindelse med en eventuel placering af lukkedage give forældrene mulighed for at gøre indsigelse i forhold til kommunens eller daginstitutionens vurdering af lavt fremmøde og i forbindelse hermed eventuelle lukkedages placering. Dette kan f.eks. ske via forældrebestyrelsen, forældremøder eller som en forespørgsel blandt den konkrete forældregruppe. Kommunen kan fastsætte rammer for inddragelse af forældregruppen i de enkelte institutioner.

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen