Skatteministeriet

SKAT

 

 

 

 

22. november 2007                                                                              

 

 

 

 

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

 om forslag til ændring af Kommissionens forordning (EØF) nr. 2454/93 om visse gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EØF) nr. 2913/92 om indførelse af en EF-toldkodeks (enhedsbevillinger til forenklede procedurer m.v.)

 

(Komitésag til orientering)

 

Dok. TAXUD-2007-01364-00-00

 

 

Kommissionen har den 28. september 2007 fremsendt forslag om ændring af Kommissionens forordning (EØF) nr. 2454/93 om visse gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EØF) nr. 2913/92 om indførelse af en EF-toldkodeks.

 

Forslaget vedrører bevillinger og enhedsbevillinger til forenklede toldprocedurer. En vedtagelse af forslaget indebærer en lettelse for erhvervslivet, idet en erhvervsvirksomhed vil kunne fortolde i det land, hvori den er etableret, uanset i hvilket EU-land, varerne fysisk befinder sig ved frigivelse til fri omsætning.

 

Dette kan påvirke størrelsen af de danske toldindtægter såvel i positiv som i negativ retning. Der er ikke umiddelbart indikationer på, at der vil blive tale om et væsentligt tab af toldindtægter for Danmark.

 

Kravene til nationale bevillinger vil endvidere af harmoniseringshensyn i et vist omfang blive skærpet, for allerede eksisterende bevillinger dog først med virkning fra 1. januar 2011.

 

Regeringen agter på den baggrund at stemme for forslaget.