UDENRIGSMINISTERIET                                                              EUK j.nr. 400.A.5-0

Nordgruppen                                                                                      Den 13. august 2008

 

 

 

Svar på Folketingets Europaudvalgs spørgsmål 130 EUU alm. del af 9. juli 2008

 

 

Spørgsmål 130:

”Vil ministeren oplyse det samlede antal ministerrådsmøder i EU, herunder både formelle og uformelle, der har været afholdt siden folketingsvalget i november 2007, samt oplyse hvor mange af disse formelle og uformelle rådsmøder danske ministre har deltaget i, hvor der har været sager på dagsordenen, der har vedrørt deres ressort, samt hvilke ministre der har deltaget?”

 

Svar:

Siden folketingsvalget den 13. november 2007 og frem til juli 2008 har der i alt været afholdt 55 EU-ministerrådsmøder og 18 uformelle ministermøder. I 40 af rådsmøderne har der været deltagelse af en dansk minister. I 10 af de uformelle ministermøder har der været deltagelse af en dansk minister.

 

Såfremt dagsordenen for et møde i en konkret rådsformation omfatter sager, der vedrører mere end én ministers ansvarsområde er det op til regeringen at beslutte, hvilken minister der skal repræsentere Danmark.

 

Ministerdeltagelsen ved ovennævnte møder har i den pågældende periode omfattet statsministeren, økonomi- og erhvervsministeren, udenrigsministeren, finansministeren, beskæftigelsesministeren, justitsministeren, kulturministeren, undervisningsministeren, ministeren for videnskab, teknologi og udvikling, ministeren for udviklingsbistand, forsvarsministeren, fødevareministeren, klima- og energiministeren, transportministeren, ministeren for sundhed og forebyggelse, ministeren for flygtninge, indvandrere og integration samt miljøministeren.