UDENRIGSMINISTERIET

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 61 af 18. marts 2008 til udenrigsministeren stillet af Folketingets Europaudvalg.

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 61:

Ministeren bedes – som lovet på mødet i Europaudvalget den 13. marts 2008 – oversende et udskrift af Kommissionsformand José Manuel Barrosos indlæg om Laval-sagen på mødet i Europa-Parlamentet den 12. marts 2008.

 

 

 

Svar:

 

Kommissionsformand Barroso har den 12. marts 2008 under Europa-Parlamentets plenarforsamling i Strasbourg udtalt følgende (Udenrigsministeriets egen oversættelse til dansk): ”Jeg bliver nødt til at gentage, hvad jeg har sagt mange gange tidligere, særligt til udvalget i det svenske parlament: Vores fortolkning af Laval-sagen – fra Kommissionens side – er, at der ikke er nogen modsætning mellem principperne for det indre marked og forsvaret for arbejdstagerrettigheder. Tværtimod mener vi, at flexicurity-modellen – og den skandinaviske arbejdsmarkedsmodel generelt – er en progressiv model, der har vist glimrende resultater i Europa. Det er vores holdning. Og vi fortsætter med at gå imod enhver form for social dumping. Der kan ikke være tvivl om Kommissionens holdning på dette punkt. Jeg ønsker at understrege dette aspekt, fordi det forekommer mig, at vi for enhver pris må undgå at falde i den fælde, der består i at sætte modsætninger op mellem det sociale og Europas konkurrenceevne.”

 

Kommissionsformand Barrosos udtalelse i original fransk version kan læses via følgende link: http://www.europarl.europa.eu/sce/data/cre/doc/S0003865.doc